We doen waar we goed in zijn

En af en toe vertellen we daar graag iets over

HELP! Mijn bedrijf hangt aan elkaar van excelletjes en documentjes

28 Sep 2023

Dagelijks komen we bij klanten over de vloer, en steeds vaker horen we klanten zeggen: ja die offertes maak ik nog in Excel, of het bijhouden van die uren doen we handmatig in Word. In een tijdperk waarin digitalisering en technologische vooruitgang een steeds grotere rol spelen, wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om hun processen te stroomlijnen en te moderniseren. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door het digitaliseren van bedrijfsprocessen en het verplaatsen van uw gegevens naar de cloud. Vaak zijn bedrijven bang om deze stap te zetten omdat ze bang zijn voor de kosten, of bang zijn dat hetgeen wat ze doen te complex is. Echter hebben we bij Flexiwebs de afgelopen jaren al menig excel-sheetje of acces database omgezet naar een webapplicatie. En ik durf je te verzekeren: dat hoeft echt niet altijd duur of complex te zijn!

Een aantal voordelen van het digitaliseren van bedrijfdprocessen:

1. Verbeterde Toegankelijkheid

Een van de meest opvallende voordelen van het gebruik van een webapplicatie voor het digitaliseren van uw processen is de verbeterde toegankelijkheid van uw gegevens en applicaties. U en uw medewerkers kunnen vanaf vrijwel elke locatie en op elk apparaat toegang krijgen tot de benodigde informatie. Dit maakt flexibel werken mogelijk en bevordert de productiviteit, of je nu op kantoor zit, thuis of ergens op een parkeerplaats. 

2. Efficiëntie en Tijdsbesparing

Digitaliseren middels een webapplicatie stelt uw bedrijf in staat om repetitieve taken te automatiseren. Hierdoor wordt tijd vrijgemaakt voor uw medewerkers, zodat ze zich kunnen richten op andere taken. Dit resulteert in een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie binnen uw organisatie.

3. Kostenbesparingen

Door het digitaliseren van uw processen en het gebruik van webapplicatie kunt u kosten besparen op verschillende gebieden. U hoeft bijvoorbeeld geen fysieke servers te onderhouden, wat de operationele kosten verlaagt. Bovendien kunt u met de schaalbaarheid van uw applicaties eenvoudig de benodigde resources aanpassen aan de vraag, wat beperkingen voorkomt en kosten optimaliseert.

4. Betere Gegevensbeveiliging

Gegevensbeveiliging is een prioriteit voor elk bedrijf. Bij Flexiwebs investeren aanzienlijk in beveiligingsmaatregelen en bieden geavanceerde technologieën voor gegevensbescherming, zoals versleuteling en toegangscontrole. Dit vermindert het risico op gegevensinbreuken en verlies van gevoelige informatie.

5. Schaalbaarheid en Flexibiliteit

Web applicaties zijn uiterst schaalbaar en flexibel. U kunt eenvoudig nieuwe functies toevoegen, gebruikers toevoegen of verwijderen, en uw systeem aanpassen aan veranderende bedrijfsbehoeften zonder kostbare infrastructuurwijzigingen.

6. Betere Samenwerking

Webapplicaties ondersteunen vaak realtime samenwerking en gegevensuitwisseling tussen medewerkers, ongeacht hun locatie. Dit verbetert de samenwerking en communicatie binnen uw organisatie.

7. Betere Besluitvorming

Door gegevens te centraliseren en te analyseren in een web applicatie, kunt u beter geïnformeerde zakelijke beslissingen nemen. Analytics en rapportage zijn prima toe te passen op de databases achter deze applicaties, waardoor u inzicht krijgt in uw bedrijfsprestaties.

Conclusie:

Heeft jouw bedrijf nu zaken waarvan jij al maanden denkt: kunnen we dat niet digitaliseren? Moet dat echt nog op zo'n omslachtige manier? Schroom dan niet om aan de bel te trekken! We kunnen bij Flexiwebs geheel vrijblijvend kijken of het mogelijk is om jouw proces te optimaliseren. Vaak kunnen we daarbij koppelen met bestaande pakketten, extra functionalitetiten toevoegen en zorgen dat er ween een toekomst bestendige oplossing staat.

Benieuw naar de mogelijkheden om jouw processen te digitaliseren in een webapplicatie? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen