We doen waar we goed in zijn

En af en toe vertellen we daar graag iets over

Het succes van de mobiel

16 Mei 2019

Wist je dat ongeveer de helft van de bezoekers van jouw website de website bezoekt via een mobiel apparaat? Dat kan een smartphone zijn, een tablet of bijvoorbeeld het scherm in een Tesla. Maakt dat dan uit voor jouw website? Jazeker! De website moet op deze apparaten er niet alleen goed uit zien maar ook goed werken. Mobiele websites zijn anno 2020 op zijn minst zo belangrijk als de desktop varianten. Benieuwd hoe je daar mee om moet gaan? Lees snel verder!

Even snel Googelen

Misschien herken je het zelf al, je wilt graag een pizza bestellen of even snel laten zien welke nieuwe bank je hebt gekocht. Je pakt je telefoon en gaat op zoek naar hetgeen wat je nodig hebt. Iets wat 7 jaar geleden misschien ondenkbaar was, maar wat hedendaags veel gebeurd. Wanneer die mensen op jouw website komen en merken dat hij niet fijn werkt dan zijn ze net zo snel weer weg om een andere aanbieder van jouw product te kiezen. Dat wil je uiteraard voorkomen.

Maar mijn website doet het ook op de telefoon, dat is toch genoeg?

Er zit een verschil tussen websites die ‘werken op een mobiel’ of websites die geoptimaliseerd zijn voor een mobiel. Op een geoptimaliseerde website kun je makkelijk binnen een paar handelingen bij de informatie komen die jij zoekt en alles is eenvoudig te bedienen op het kleine schermpje met je grote vingers. Je merkt op dit soort websites dat er is nagedacht over de filosofie van de mobiele gebruiker. Wanneer de gebruiker de website met een goed gevoel bezoekt zal hij ook langer blijven hangen en sneller overgaan tot de aanschaf van jouw product?

Maar je kan het toch nooit op alle apparaten goed krijgen?

Toegegeven, dat is inderdaad lastig, er zijn zo veel schermsoorten en groottes dat het inderdaad wel eens een puzzel kan zijn om jouw website op ieder apparaat goed te krijgen. Door op een slimme manier om te gaan met de indeling van jouw website en content kunnen we bij Flexiwebs voor ieder type scherm een oplossing bieden.

Benieuwd hoe wij kunnen helpen om jouw website optimaal op je mobiel te krijgen? Neem dan snel contact met ons op!

WebsiteMaatwerkCMS

Gerelateerde artikelen