We doen waar we goed in zijn

En af en toe vertellen we daar graag iets over

Meer sales door augmented reality (AR) in jouw webshop

10 Apr 2020

Tegenwoordig zie je het vaak voorbij komen, de termen augmented reality (AR) en virtual reality (VR) maar wat is het nu precies? En belangrijker: hoe kun je deze technieken inzetten om jouw sales te verhogen? In deze blog leggen we de verschillen uit tussen VR en AR en laten we zien op wat voor manier AR een toevoeging kan zijn in jouw webshop.

Augmented Reality vs Virtual Reality
Vaak worden de termen augmented Reality en virtual reality door elkaar gebruikt, echter zit er wel een wezenlijk verschil in de twee technieken.
Virtual reality is een techniek waarbij je als gebruiker het idee krijgt dat je jezelf bevindt in een virtuele 3D wereld. Via een VR bril wordt een op de computer getekende animatie aan je getoond en de bril registreert bewegingen, zoals het draaien van je hoofd, waardoor de indruk wordt gewekt dat je jezelf echt op de betreffende plaats bevindt. Op die manier word je voor je gevoel volledig afgesloten van de buitenwereld en kun je rustig een kijkje nemen in een virtuele ruimte.

Bij augmented reality wordt een virtueel 3D object in de echte wereld geplaatst. Hiervoor heb je in principe geen bril nodig. Iedere moderne smartphone kan door middel van de camera worden gebruikt om de augmented reality technieken te gebruiken. Hierdoor is deze techniek erg laagdrempelig en geschikt voor het gebruik in bijvoorbeeld een webshop. Je plaats dus een niet bestaand object in de bestaande wereld.

Wanneer is dit nu interessant?
Tegenwoordig wordt er steeds meer online besteld, van eten tot elektronica en van auto’s tot vakanties. Toch vinden we het in sommige gevallen fijn om even in een fysieke winkel langs te gaan, wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe tuinset dan is de kans groot dat je eerst graag even wilt zien hoe groot de set precies is, en of hij wel mooi staat in jouw tuin. Dan rijd je toch graag even naar het tuincenter om de tuinset in het echt te bekijken. Maar wat nu als het betreffende tuincenter aan de andere kant van Nederland is? Precies! Dan kan AR een mooie oplossing zijn.

Door in jouw webshop een optie toe te voegen om het product via AR te bekijken geef je gebruikers de mogelijkheid om het betreffende tuinset virtueel al even in de tuin te zetten. Zo kunnen gebruikers alvast een keer om de tuinset heen lopen, zien hoe groot hij is en zien of de set mooi past in de tuin. 

Doordat bezoekers middels deze techniek een betere indruk kunnen krijgen van het product zal de drempel om het product online te bestellen ook minder groot zijn. En zeg nu zelf, een product in 3D bekijken in je eigen ruimte is toch beter dan alleen een paar foto’s?

Kan dat ook in mijn webshop?
Om deze techniek te gebruiken zijn er twee zaken nodig, een webshop en een 3D model van het betreffende product. Vaak zijn 3D modellen van producten te verkrijgen via de leverancier. Bij Flexiwebs kijken we samen met jou hoe we deze techniek kunnen implementeren in jouw webshop, het maakt hierbij niet uit wat voor content manage systeem er achter de webshop zit. 

Nieuwsgierig naar deze techniek en benieuwd of het ook in jouw webshop een toevoeging kan zijn? Neem vrijblijvend eens contact met ons op!

WebshopWordpressCMSBusiness

Gerelateerde artikelen