We doen waar we goed in zijn

En af en toe vertellen we daar graag iets over

Papierloze werkplaatssoftware voor Rebro Truck & Trailerservice

12 Jun 2020

Momenteel lees je de eerste rubriek van ons item ‘klant in de spotlight’. Een klein deel van onze werkzaamheden is zichtbaar als zijnde website of webshop, maar een groot deel van onze werkzaamheden richt zich op het ontwikkelen van apps of applicaties. Producten die heel gaaf , maar niet altijd zichtbaar zijn. Via deze blog willen we je toch iets vertellen over opvallende projecten en de eindeloze mogelijkheden van websites, apps en applicaties. Deze editie bespreken we de werkplaats software welke door Flexiwebs is ontwikkeld voor Rebro Truck & Trailerservice in Sprundel.

Vraag van de klant
Rebro Truck & Trailerservice is een garagebedrijf voor vrachtwagens en trailers, wat is voortgevloeid uit het gelijknamige transportbedrijf Rebro Transport. Eind 2017 verhuisde het transportbedrijf naar een nieuw pand aan de Kraaihei in Rucphen. Het nieuwe pand bood naast een ruim kantoor ook een groots opgezette werkplaats waar reparaties worden verricht aan eigen materiaal maar ook aan materiaal van collega-bedrijven en andere klanten. Rebro Truck & Trailer Service was geboren.
 
In aanloop naar de opening van de werkplaats werd door mede-eigenaar Roy Rens gezocht naar een geschikt werkplaats-software pakket. Roy kwam tot de conclusie dat geen van de bestaande pakketten aansloot bij de wensen van het bedrijf en het personeel. Vervolgens is Roy met zijn vraagstuk bij Flexiwebs terecht gekomen.

Na een inventarisatie van de wensen is een plan van aanpak opgesteld waarin alle functionaliteiten beschreven zijn net als de planning en de mogelijke vervolgstappen. Belangrijk was dat de software voorzien was van de volgende eigenschappen:

-   Koppeling met de RDW om eenvoudig voertuiggegevens op te halen.
-   Koppeling met een labelprinter en barcode scanner om het voorraadbeheer eenvoudig te digitaliseren.
-   Koppeling met het boekhoudpakket zodat ook het volledige administratieve proces  gedigitaliseerd werd.
-   Duidelijke maar eenvoudige planning waarin meerdere monteurs aan meerdere reparaties te gelijk kunnen werken.
-   Koppeling met de KVK om klantgegevens eenvoudig op te halen.
-   Eenvoudig in gebruik voor zowel het kantoorpersoneel als voor de monteurs. 


Het product
Met het bovenstaande in het achterhoofd is Flexiwebs aan de slag gegaan om een product te realiseren wat aan de gestelde eisen voldoet. Het resultaat is een softwarepakket wat eenvoudig maar functioneel werkt voor de planners en administrateurs op kantoor, en hufter-proof en snel werkt voor de monteurs op de werkvloer. Het softwarepakket neemt het volledige reparatieproces voor zijn rekening, chronologisch ondersteund de software in de volgende stappen:

-   Aanvraag van een reparatie (voor zowel eigen voertuigen als voertuigen van klanten)
-   Inplannen van de reparatie
-   Opstellen van de digitale werkbon
-   Urenregistratie per monteur, waarbij met meerdere monteurs aan een project gewerkt kan worden.
-   Registratie van de gebruikte materialen + voorraadbeheer.
-   Facturatie van de betreffende reparatie
-   Administratieve afhandeling van de administratie binnen het boekhoudpakket. 

Daarnaast is er binnen het pakket rekening gehouden met verschillende uurtarieven, verplichte voorraadoverzichten en verplichte producten zoals de Milieutoeslag. 
Inmiddels is het pakket al ruim twee jaar naar volle tevredenheid in gebruik door Rebro Transport & Trailerservice.


Maar dat soort pakketten bestaan toch al?
Die vraag horen we inderdaad vaker. Voor veel toepassingen is al een bestaand softwarepakket. Toch sluiten deze pakketten niet altijd aan bij de wensen van een bedrijf. Vaak bevatten bestaande pakketten tal van functies die niet worden gebruikt, waardoor het pakket omslachtig wordt óf er zijn hoge jaarlijkse of maandelijkse kosten. Ook een combinatie van die twee horen we vaak. In die situatie kan het een oplossing zijn om te informeren naar een maatwerk oplossing, welke volledig is ingericht op de eisen en wensen van jouw bedrijf.   

Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen om processen te digitaliseren en te optimaliseren? Of ben je nieuwsgierig naar de papierloze werkplaats software welke wij hebben ontwikkeld voor Rebro Transport & Trailser Service? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@flexiwebs.nl

WebsiteMaatwerkApp'sBusiness

Gerelateerde artikelen